Poshtëron Punonjësin Me Sindromën Down, Por Ajo Nuk E Imagjinonte Atë Që Do T`I Ndodhte Më Pas

Diku në Shtetet e Bashkuara, ishte një djalë të ri rreth të 20-tave që kishte Down Syndrome, por kjo nuk e ndaloi atë për të qenë një punëtor i mirë. Edhe pse ai ishte mjaft i ngadalshëm me gjërat e të mësuarit, Kevin mund të bënte një punë të mrekullueshme dhe kolegët e tij ishin më se të lumtur të punonin me të.

Megjithatë, një ditë, një klient poshtëronte Kevin për ngadalshmëri pasi nuk mund të priste në radhë të gjatë. Kevin u ndje i pasigurt dhe i zhgënjyer kur klienti vuri në dukje se ishte i ngadalshëm për shkak të Sindromës së tij Down, por më vonë ndodhi diçka që e ndihmoi të rivendoste besimin e tij, transmeton 10gjera.com.

Andrew, kolegu i tij, i cili po e vëzhgonte sjelljen e vrazhdë, nuk mund të pranonte një sjellje të tillë të padrejta ndaj Kevin.
Ai mund të jetë pak i ngadalshëm, por është ende një njeri dhe meriton trajtim dhe respekt të barabartë si të gjithë të tjerët.

Sindroma e Down nuk e bën dikë të jetë më pak i denjë sesa njerëzit normalë. Kur erdhi rradha e gruas për të paguar për ushqimin e saj kur Andrew tha, “Mirëdita. Na vjen keq, nuk u shërbejmë njerëzve të vrazhdë dhe nuk pranojmë sjellje diskriminuese ndaj stafit tonë. Ju mund të lini ushqimin tuaj dhe të largoheni nga dyqan tani,transmeton 10gjera.com.

“Pastaj, i bëri thirrje klientëve të ardhshëm për të paguar ushqimet e tyre. Gruaja u trondit me përgjigjen e Andrew, bërtiti dhe bërtiti dhe ata duhej të thërrisnin një roje për të shoqëruar gruan e vrazhdë jashtë nga dyqani. Veprimi i Andrew mori duartrokitje dhe vlerësime nga klientët e tjerë që panë gjithë incidentin. Ata e lavdëruan atë për profesionalizmin që tregoi dhe që mbështeti kolegun e tij kur u ofendua nga një klient.

close