Mjekët Ia Pre Në Gabimisht Fytyrën Gjatë Lindjes, Foshnja Mbetet Me Pl Agë Të Rëndë

Në një spital në rajonin e Chelyabinsk të Rusisë gjatë lindjes, një vajzë mbeti me një pl agë në faqe. Kjo erdhi pasi mjekët keq trajtuan fytyrën e saj gjatë një seksioni C.

Kur Darya Kadochinkova 19-vjeçe, një grua ruse ishte shtatzënë, ajo planifikoi një lindje natyrale, por më vonë u tha se do t’i nënshtrohej një prerje cezariane. Ky vendim u mor pas një ekzaminimi të plotë, kur gjinekologët u bindën se do të ishte një mundësi më e sigurt për lindjen e saj, sepse fetusi në bark kishte një pozicion të pakëndshëm.

Pas anestezisë epidurale të pasuksesshme, gruas së re iu dha një anestezion intravenoz. Kur i treguan foshnjën, ajo u trondit plotësisht kur gjeti një prerje të madhe, të thellë në fytyrën e vajzës së saj, raporton “HealthyLifeBoxx”, transmeton lajmi.net.

Prerja ishte afër hundës, vetëm nën syrin e djathtë dhe nëna e re u tha që vajza e saj e porsalindur po lëviz shumë gjatë gjithë procedurës, duke çuar në këtë aks ident.

Nëna e re ishte duke planifikuar të plotësonte një çështje kundër spitalit, megjithatë ajo nuk ishte e sigurt se çfarë të bënte.

Nga ana tjetër, ky incident vjen një vit pasi një nënë britanike vitin e kaluar pretendoi se foshnja e saj ishte lënë e mbërthyer për tërë jetën pasi mjekët e pr enë rastësisht nën hundën e saj.

Sipas një studimi të kohëve të fundit, pothuajse 900 gra që iu nënshtruan seksioneve C treguan se përqindja që ata kanë përjetuar diçka të ngjashme është nga 1.5 në 1.9%.

close