Mjekët I Thanë Se I Kishin Dhënë Pak Javë Jetë, 2-Vjeçari Mrekullisht Shërohet

Një dy-vjeçari me sëmundje të rrallë imuniteti i kishin dhënë vetëm pak javë jetë në Londër, ndaj prindërit e dërguan në Romë, Itali, për të tentuar një kurë të re si shpresë të fundit.

Dy-vjeçari lindi me Hemofagocitik Limfohistiocitsis (HLH), që e bën trupin të mos reagojë dot ndaj infeksioneve. Mjekët e spitalit të financuar nga Vatikani, provuan një teknikë të re.

Ata morën qeliza staminale nga gjaku i babait të Paolos dhe zëvendësuan qelizat e bardha të gjakut.

Mjeku Franko Lokateli tha për “The Times” se 2-vjeçari Aleks Montresor mund të konsiderohet i shëruar plotësisht dhe mund të kthehet në shtëpinë e tij, në Londër, pasi sistemin imunitar e ka tashmë të shëndetshëm.

close