Mënyra si të jeni të lumtur e të sukseshëm

Pse ne punojmë aq shumë dhe marrim aq pak në këmbim? Me siguri se ne mund të paguhemi më mirë për punën që bëjmë, dhe ne mund të shijojmë punën me bashkëpunëtorët tanë dhe vetë punën që e bëjmë.

Por për shumicën prej nesh, funksionin ndryshe. Ne punojnë shumë më shumë orë dhe bëjmë shumë më shumë punë se kurrë më parë duke besuar se duke bërë kështu, ne do të gjejmë lumturinë dhe suksesin që ne duam në jetën tonë.

Sipas Emma Seppala – drejtoreshë shkencore për Qendrën e Universitetit Stanford për Hulumtime dhe Edukim – duke punuar më shumë dhe orë më të gjata jo domosdoshmërisht do të bëjë që ju të jeni më të lumtur apo të suksesshëm. Në fakt, qindra studime të psikologjisë dhe neuroshkencore sugjerojnë se e kundërta ndodh më shpesh. Çelësi është që të gjeni lumturinë së pari, Kur ju jeni të lumtur, atëherë ju do të gjeni suksesin që ju po kërkoni, transmeton Klan Kosova.

Në librin e saj “Rruga e Lumturisë”, Emma thotë se “lumturia – përkufizohet si një gjendje e rritur emocioneve pozitive – ka një efekt të thellë pozitiv në jetën tonë profesionale dhe personale”.

Sipas saj, kjo “rrit inteligjencën tonë emocionale dhe shoqërore, rrit produktivitetin tonë, dhe. rrit ndikimin tonë mbi shokët dhe kolegët”.

Më poshtë janë shtatë mënyra për të dëshmuar shkencërisht që ju mund të ndërtoni lumturinë tuaj – dhe të bëheni më i suksesshëm si rezultat i kësaj, transmeton Klan Kosova.

Jetoni në këtë moment

Në vend që gjithmonë të mendoni në lidhje me listën se çfarë keni për të bërë, përqëndrohu në detyrë apo bisedë sy me sy. Ju do të bëheni jo vetëm më produktive, por edhe më shumë karizmatik.

Menaxhoni energjinë tuaj

Në vend që të angazhohen në pikat e mendjes që ju shterrojnë, mësoheni për të menaxhuar qëndrueshmërinë tuaj duke qëndruar të qetë dhe të përqendruar. Ju do të jeni në gjendje për të kursyer energji të çmuar mendore për detyrat që kanë nevojë më së shumti.

Mos bëni asgjë

Në vend që të shpenzoni të gjithë kohën tuaj me qëllim që të fokusoheni në punën tuaj, gjeni kohë për argëtim dhe interesa të parëndësishme. Ju do të bëheni më kreativ dhe inovativ dhe do të keni më shumë gjasa për të dalë me ide më kreative.

Bëhuni i mirë me veten

Në vend që të jeni vetë-kritik, jinni i mëshirshëm me veten. Ju do të përmirësoni aftësinë tuaj që të shkëlqeni në sfidat tuaja dhe mund të mësoni nga gabimet.

Dilni jashtë zonës së rehatisë

Ne priremi që të mendojmë se ne jemi të mirë në gjërat të caktuara, dhe ne nuk ndjemi shumë të sigurt kur ne duhet të marrim rreziqe. Kuptoni se truri juaj është ndërtuar për të mësuar gjëra të reja – kjo është se si ne arrijmë aftësitë dhe ekspertizat e reja.

Trego dhembshuri për të tjerët

Në vend që të përqëndrohuni në veten tuaj, shprehni dhembshuri për të dhe tregoni interes për ata rreth jush, për të ruajtur marrëdhëniet mbështetëse me bashkëpunëtorët tuaj, eprorët dhe punonjësit. Ju do të rritni në mënyrë dramatike besnikërinë dhe angazhimin e kolegëve tuaj dhe të punësuarve, duke përmirësuar produktivitetin, performancën, dhe ndikimin.

close